У Вінниці відзначили переможців мистецького пленеру «Кращий художник 2019» (ФОТО)
16:02 15.06.2019
253

Впродовж десяти днів 26 художників з України, Польщі, Грузії, Таджикістану, Киргизстану та Китаю відтворювали на своїх полотнах наймальовничиші куточки Поділля. Під час мистецького пленеру учасники написали понад сотню полотен, які представили до уваги містян у п’ятницю, 14 червня.

На своїх картинах художники зобразили живописні пейзажі Вінниччини, затишні міські вулички та історичні будівлі нашого міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кращий художник 2019»: митці з усього світу встановили рекорд з написання картини

Один з учасників пленеру Володимир Слєпченко, приїхав до Вінниці з Києва. Митець розповів, що Вінниця вражає своєю самобутньою культурою та яскравими фарбами.

  • Вінниця надзвичайне місто, у якому живуть привітні люди й вона «дихає добром», - сказав художник. – Коли писав картину з міськими атракціями було важко обрати щось одне, тому вирішив поєднати на полотні історичні будівлі, які мені найбільше припали мені до душі.

За словами організатору мистецького пленера Володимира Козюка обрати переможця було складно.

  • Конкурс «Кращий художник/The best artist 2019» об’єднав професійних та молодих художників з різних країн світу, - розповів організатор. – Мова йде не лише про учасників, а й про членів журі. До складу журі увійшли провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру, одні оцінювали техніку, інші – емоції та враження. У сумі це дозволило зробити правильний і гідний вибір.

Цьогоріч організатори відзначали переможців у двох категоріях: Кращий художник» та «The best artist».

Спеціальні відзнаки «Кращий художник» та свідоцтво у перші категорії отримали:

  • Анастасія Крайнєва-Маснюк (Київ, Україна);
  • Віктор Чепинець (Хуст, Україна);
  • Катерина Білетіна (Одеса, Україна).

У міжнародній категорії «The best artist» переможцями стали:

  • Лі Ксінмін (Китай, Чжан’є);
  • Йоанна Тшчіньска (Польща, Ласк);
  •  Валерій Шматько (Україна, Харків).

Зазначимо, цьогоріч організатори отримали рекордну кількість заявок – 617. За результатами відбору конкурсна комісія відібрала 45 учасників, 30 з яких увійшли до фіналу.

У Вінниці відзначили переможців мистецького пленеру «Кращий художник 2019»
Читайте також