У Євросоюзі заявили про високий рівень ризику нового штаму COVID-19
10:02 28.11.2021
307

Новий омікрон-штам коронавірусу має "високий або дуже високий рівень ризику". Про це повідомив Європейський центр із запобігання та контролю захворювань (ECDC). У прес-релізі ECDC пишуть, що новий штам, можливо, стійкіший до вакцин і може швидше поширитися.


Серед рекомендацій експертів:

  • уникати поїздок до районів, де виявлено випадки зараження;
  • розширювати тестування та відстежувати контакти хворих на COVID-19;
  • країнам Євросоюзу — розглянути можливість введення бустерної дози для осіб віком 40 років і старше (почати з найуразливіших категорій, а потім прищепити дорослих віком від 18 років).


Крім цього, у Німеччині виявили перший передбачуваний випадок зараження омікрон-штамом. Коронавірус діагностували у туриста, який повернувся з Південної Африки, повідомив у Twitter міністр соціальних справ Гессен Кай Клозе. За його словами, у чоловіка виявили "кілька мутацій, типових для омікрону", його відправили на карантин.

Можливий перший випадок захворювання на новий штам також зафіксований у Чехії. Відомо, що хворий повернувся з Намібії. "Лабораторія перевіряє можливе виявлення позитивного зразка штаму омікрону", - заявили в чеському Національному інституті громадської охорони здоров'я, передає Reuters.

 

Автор: Кароліна Адамчук
Читайте також