Ігор Ткачук: "Загрози збільшення адміністративного тиску на бізнес стають все більш реальними"
14:01 30.11.2021
262

Останнім часом в суспільстві багато розмов про тиск влади на бізнес. На центральному рівні законотворці приймають законопроекти, після яких у громади виникає багато запитань. На жаль, рішення узгоджують за мовчазної згоди місцевої влади та чиновників.

Загрози збільшення адміністративного тиску на бізнес стають все більш реальними. Власники малого бізнесу обурюються та говорять про те, що подібні рішення можуть вбити економіку, підприємництво і що найголовніше - бажання створювати нові робочі місця та інвестувати в Україні.

Саме місцева влада повинна виступати провідником між громадськістю та законотворцями. І на мою думку, такі серйозні законопроекти (зокрема мова йде про фіскалізацію) потрібно обговорювати з бізнесом постатейно!

У період економічної кризи таке збільшення тиску на бізнес може суттєво поглибити кризові явища в економіці країни, зупинити важливі підприємства, скоротити кількість робочих місць, та знизити рівень заробітної плати працівників. І як наслідок, зменшить податкові надходження.

Законотворці та чиновники всіх рівнів повинні підтримувати бізнес та дослухатися до людей, які працюють задля зростання економіки та добробуту населення! Тільки там, де є успішний бізнес — є успішна держава.

Автор: Ігор Ткачук

громадський діяч, депутат Вінницької міської ради чотирьох скликань

Читайте також