Вінниця в п’ятірці міст з найбільш сприятливим бізнес-кліматом
14:25 17.09.2020
275

Днями Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій було оприлюднено результати дослідження “Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2019/2020”, яке провела Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Конкурентоспроможна економіка України” (КЕУ) спільно з компанією Інфо Сапієнс. Згідно цього рейтингу, в п’ятірку міст з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням входить Вінниця. Коментуючи цю новину, депутaт Вінницької міської рaди Ігор Ткaчук зазначив:

  «Останнім часом ми вже звикли, що наша рідна Вінниця очолює різноманітні рейтинги та лідирує в опитуваннях. Але тим не менш, приємно, що місто вкотре стало одним з кращих в країні, цього разу за таким показником, як бізнес-клімат в населеному пункті.

Так званий індекс конкурентоспроможності міст вимірюється на основі даних опитування керівників та власників підприємств: від ФОПів до великих компаній. Анкетування – ключовий елемент індексу, оскільки надає бачення підприємців щодо драйверів та бар’єрів розвитку бізнесу на місцевому рівні.
Дослідники охопили 23 обласні центри України і місто Київ.

У категорію міст із найбільш приємними умовами для ведення бізнесу, крім Вінниці, також потрапили Хмельницький, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль та Чернігів. А от аутсайдерами стали: Київ, Черкаси, Полтава, Запоріжжя, Одеса та Херсон.

Звісно, нам ще є до чого прагнути в цьому сенсі, але, безумовно, є й чим пишатися!», підкреслив депутат міськради.

Читайте також